Kotlettracks med vinbärssås

Serverar: 2 portioner

Att steka kött på ben ger extra god smak. Här serveras kotletterna med en god och lite syrlig gräddsås.

Ingredienser

  • 2 kotlettracks, à 200 g
  • 1½ dl ris
  • 1 dl röda vinbär
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • ½ hönsbuljongtärning
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 100 g sockerärter
  • ½ msk rapsolja
  • 1 tsk socker
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
    2. Krydda kotletterna med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Stek dem i rapsolja i en stekpanna ca 2 minuter per sida. Ta upp kotletterna och lägg dem på ett fat.
    3. Fräs vinbären i stekpannan, spara några till garnering. Häll på grädden och tillsätt buljongtärning och socker. Låt koka kraftigt i ca 5 minuter. Lägg kotletterna i såsen och koka ytterligare ca 3 minuter. Skär sockerärterna i breda strimlor. Koka dem i lättsaltat vatten ca 2 minuter.
    4. Strö de sparade vinbären över kotletterna och servera dem med sås, kokt ris och sockerärter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben