Krabbfyllda tomater

Serverar: 4 portioner

Med liten ansträngning kan du snabbt göra iordning en fullvärdig och härlig lunchmåltid, funkar även bra som förrätt.

Ingredienser

  • 2 stora bifftomater
  • 175 g krabbkött
  • 5 dl färdigkokta makaroner
  • ½ dl riven ost
  • ½ krm kajennpeppar
  • ½ krm salt
  • ½ dl ströbröd
  • Sås
  • 2 msk bordsmargarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 3/4 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Halvera och kärna ur tomaterna. Lägg tomathalvorna i en ugnsfast form. Öppna och rensa krabbköttet.
    2. Värm ugnen till 175 grader. Smält bordsmargarinet i en kastrull på medelvärme. Rör ner mjölet. Fräs mjölet 2 minuter under omrörning. Rör ner mjölken. Låt koka tills såsen tjocknar, ca 5 minuter, under ständig omrörning. Ta bort från värmen. Rör ner kokta makaroner, krabbkött, ost, kajennpeppar och salt.
    3. Fördela krabblandningen i tomatskålarna. Strö lite ströbröd över och grädda i ugnen tills tomaterna är mjuka och gratängytan är gyllenbrun, ca 25 minuter. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben