Kreolsk kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

Paprika, lök och tomat ger smak till denna kycklinggryta. Den som gillar vitlök kan pressa i ett par vitlöksklyftor.

Ingredienser

  • 1 st kyckling, ca 1 kg eller 4 kycklingfiléer
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 3/4-1 msk paprikapulver
  • Smör
  • 3 st gula lökar
  • 1 st paprika, valfri färg
  • 4 dl tomatjuice
  • 1 tsk worcestershiresås eller HP-sås
  • Ev sellerisalt
  • Till servering
  • Kokt ris
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen i småbitar.
    2. Blanda mjöl, salt och paprika i en tallrik och vänd bitarna i detta. Bryn dem med en rejäl klick matfett ca 15 min runtom och lägg över i gryta.
    3. Skiva löken tunt och strimla paprikan. Bryn löken mjuk och lägg över allt i grytan.
    4. Strö över sellerisalt om du har det hemma, slå på tomatjuicen och lite worcestershiresås.
    5. Lägg lock på gryta och sjud sakta ca 25 min eller tills kycklingen är klar. Servera kokt ris och en grönsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gonegolfing 25 februari 2010

    jättegott & skitenkel.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben