Kreolsk skaldjursrätt

En gammal 80-talsrätt

Ingredienser

  • 5-8 hg räkor
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 2-4 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 grön paprika
  • 3 dl grädde
  • 2 bananer
  • 3-5 skivor ananas
  • 1 dl vitt vin + ev ananasspad
  • 1/2-1 chilifrukt, beroende på styrka och smak
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skala räkorna. Hacka lök och vitlök väldigt fint och fräs genomskinligt i smör. Dofta över curry och paprikapulver. Låt fräsa någon minut. Slå på grädde, vin och eventuellt saft från ananasen. Låt koka ihop ett par minuter. Kärna ur paprikan och chilin och skär strimlor. Skär ananasen i bitar och skiva bananen och häll ner i grytan och låt koka med en stund. Tillsätt till sist banan, ananas, chili och räkor. Värm hastigt och smaka av med salt, peppar och ev mera kryddor. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben