Kroatisk kycklinggryta (Perket)

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Min svärmor bjuder alltid på denna Kroatisk/ungerska specialrätt.

Ingredienser

  • 1 kyckling
  • 2 gula lökar
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • ½ tsk starkt paprikapulver
  • 1 tsk sött paprikapulver
  • 1 msk kycklingfond
  • Salt
  • 2-4 dl vatten
  • Instruktioner

    Dela kycklingen i mindre bitar Häll ca 1 msk olja i en traktörpanna sätt den på medelvärme. Dela löken och bryn den i oljan. Lägg löken i matberedaren och mixa. Tillsätt ytterliggare 1 msk olja i traktörpannan. Häll i paprikapulvren och bryn försiktigt. Tillsätt lökhacket och kycklingen. Rör om. Häll på vattnet lite i taget så det täcker kycklingen. Smaka av med kycklingfond och salt Låt puttra ca 30 minuter. Servera med hemgjord tagliatelle.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben