Har översatt från engelskan och självklart provat receptet MED modifiering.
Ingredienser
250 g kycklingfileér
150 g gul lök
100 g tomat
5 gröna chili
15 g färsk ingefära
10 g vitlök
Curryblad
2 msk kokosflingor
100 ml kokosnötsolja eller vanlig majsolja
1 tsk koriander
1 tsk santa marias garam masala
1 tsk gurkmeja
1 msk chilipulver
1 msk kashmirchili
1 tsk rismjöl
Salt
1 tsk limejuice
Olja för fritering
Instruktioner
- Skär kycklingen i små bitar. Hacka lök, tomater, ingefära och vitlök. Halvera chilin, den kan uteslutas om man vill.
- Blanda i en stor skål hälften av gurkmejan, chilipulver, koriander, garamasala och rismjöl. Häll i limejuicen och blanda.
Blanda ner kycklingen i marinaden och låt det stå i 20 minuter.
- Fritera kycklingen så den blir gyllenfärgad.
Hetta upp ny olja i stekpannan och fräs lök, grön chili, ingefära, vitlök och kokosflingorna tills löken blir rosa. Tillsätt tomaten, gurkmejan, currybladen och kycklingen. Rör om väl och häll över lite vatten och låt koka ihop.
- Serveras till en sallad eller med indiskt bröd så som nam, puripuri eller paratas.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Basilika - oumbärlig örtkrydda
Jag har nästan alltid en kruka basilika stående i mitt köksfönster....
Zinfandel
Drick ett neutralt vitt vin, drick ett ljust rosévin med viss sötma...
Malmöfestival
Av all mat som serveras under Malmöfestivalen har Matklubben hållit...