Kryddig kyckling

Serverar: 2 portioner

Har översatt från engelskan och självklart provat receptet MED modifiering.

Ingredienser

  • 250 g kycklingfileér
  • 150 g gul lök
  • 100 g tomat
  • 5 gröna chili
  • 15 g färsk ingefära
  • 10 g vitlök
  • Curryblad
  • 2 msk kokosflingor
  • 100 ml kokosnötsolja eller vanlig majsolja
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk santa marias garam masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk chilipulver
  • 1 msk kashmirchili
  • 1 tsk rismjöl
  • Salt
  • 1 tsk limejuice
  • Olja för fritering
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i små bitar. Hacka lök, tomater, ingefära och vitlök. Halvera chilin, den kan uteslutas om man vill.
    2. Blanda i en stor skål hälften av gurkmejan, chilipulver, koriander, garamasala och rismjöl. Häll i limejuicen och blanda. Blanda ner kycklingen i marinaden och låt det stå i 20 minuter.
    3. Fritera kycklingen så den blir gyllenfärgad. Hetta upp ny olja i stekpannan och fräs lök, grön chili, ingefära, vitlök och kokosflingorna tills löken blir rosa. Tillsätt tomaten, gurkmejan, currybladen och kycklingen. Rör om väl och häll över lite vatten och låt koka ihop.
    4. Serveras till en sallad eller med indiskt bröd så som nam, puripuri eller paratas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Basilika - oumbärlig örtkrydda
    Jag har nästan alltid en kruka basilika stående i mitt köksfönster....

    Zinfandel
    Drick ett neutralt vitt vin, drick ett ljust rosévin med viss sötma...

    Malmöfestival
    Av all mat som serveras under Malmöfestivalen har Matklubben hållit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben