Kryddiga grytan

Serverar: 4-5 portioner

En lite "hetare" gryta som värmer.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 paprikor valfria
  • 300-400 g köttfärs
  • Smör eller margarin
  • 1 burk (ca 425 g) tomater
  • Ca 1 tsk salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar
  • 1 pressad viktlöksklyfta
  • 1-1 ½ tsk chili- eller paprikapulver
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och paprikan och fräs det i en gryta. Bryn färsen och rör om till en grynig massa, som blandas ner i grytan. Tillsätt tomaterna med sitt spad, salt, peppar, vitlök och chili- eller paprikapulver. Låt allt sakta sjuda under lock ca 30 min. Grytan blir "hetare" med chili.
    2. Servera med ris och sallad.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Zinfandel
    Drick ett neutralt vitt vin, drick ett ljust rosévin med viss sötma...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben