Kryddstark majssoppa

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 20 minuter

Snabblagad och enkel soppa med sting. Perfekt till lunch.

Ingredienser

  • 1 finhackad gul lök
  • Smör
  • 300 g majskorn
  • 10 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk sambal oelek
  • Torkad oregano
  • Grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    Fräs den hackade löken i smöret ett par minuter i en gryta. Blanda i majskorn, vatten, buljongtärningarna och matlagningsgrädden. Småkoka under lock i ca 5 minuter. Krydda med sambal oelek och svartpeppar. Mixa soppan med stavmixer direkt i grytan. Strö torkad oregano på soppan och servera gärna med ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    TessiTurbo 11 oktober 2010

    Jättegod soppa. Jag hällde i lite extra sambal oelek och även lite chilipulver då jag gillar lite extra sting. Hur gott som helst!! Tackar!

    JessicaElisabethSusanne 15 oktober 2011

    Lättlagad, matig och god! Passar alla åldrar! Jag kommer absolut att göra den igen!

    Bappi 1 oktober 2014

    Tillsatte 2 tsk tacokrydda istället. Mixade soppan men den blev inte bra, det blev för mycket av skal. Silade allt och då blev soppan helt plötsligt perfekt. Nästa gång så ska jag prova att rosta majsen först. Antar att det blir mindre bitar av skal i soppan då?!?! /kram

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben