Kyckling med ananas

En snabb asieninspirerad rätt.

Ingredienser

  • 400 g kycklingfiléer
  • 2 msk olja
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 stjälkar selleri i tunna skivor
  • 1 röd paprika i bitar
  • ½ purjolök i strimlor
  • 1 burk ananas i skivor i sin egen juice 450 g
  • SÅS
  • 1 dl pressad apelsin
  • 1 dl ananasspad
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk soya
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 msk maizenaredning
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i strimlor. Fräs dem i omgångar i en wok eller stor stekpanna. Krydda med salt och peppar.
    2. Häll av spadet på ananasen, spara det. Dela ananasskivorna i mindre bitar. Blanda samman ingredienserna till såsen.
    3. Blanda ner grönsakerna. Woka under omrörning 4-5 minuter eller tills köttet är helt genomstekt och grönsakerna nästan mjuka.
    4. Häll på såsen och koka upp under omrörning. Servera med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat på SJ
    Att färdas genom Sverigeland med X2000 är bekvämt och smidigt. Man får...

    Matäventyr i Karibien!
    Maten här bland öarna varierar väldigt mycket. Å ena sidan kan man nju...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben