Kyckling med citron och couscous

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Snabb och god sommarmat! Perfekt med grillad kyckling!

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst utan skinn, grillade eller stekta
  • Rasp och juice från 1 citron
  • 3 msk olivolja
  • 300 g couscous
  • 400 ml varm kycklingbuljong
  • 250 g cocktail tomater, halverade
  • 50 g rostade pinjenötter, mandlar eller valnötter
  • 1 stor näve mynta, grovt riven i bitar
  • Instruktioner

    1. Lägg kycklingen på en vid tallrik. Vispa ihop citron rasp, juice och olivolja och salta och peppra eventuellt. Häll marinaden over kycklingen. Täck och låt marinera i kylen i minst 10 minuter.
    2. Lägg under tiden couscous i en skål och häll över den varma buljongen. Låt stå tills buljongen har absorberats, ca 10 minuter. Vänd i tomaterna, nötterna och hälften av myntan. Salta och peppra efter smak. Häll av marinaden från kycklingen och blanda två tredjedelar av marinaden med couscousen.
    3. Lägg kycklingen ovanpå couscousen och droppa over den återstående marinaden och myntan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben