Snabb och god sommarmat! Perfekt med grillad kyckling!
Ingredienser
4 kycklingbröst utan skinn, grillade eller stekta
Rasp och juice från 1 citron
3 msk olivolja
300 g couscous
400 ml varm kycklingbuljong
250 g cocktail tomater, halverade
50 g rostade pinjenötter, mandlar eller valnötter
1 stor näve mynta, grovt riven i bitar
Instruktioner
Lägg kycklingen på en vid tallrik. Vispa ihop citron rasp, juice och olivolja och salta och peppra eventuellt. Häll marinaden over kycklingen. Täck och låt marinera i kylen i minst 10 minuter.
Lägg under tiden couscous i en skål och häll över den varma buljongen. Låt stå tills buljongen har absorberats, ca 10 minuter. Vänd i tomaterna, nötterna och hälften av myntan. Salta och peppra efter smak. Häll av marinaden från kycklingen och blanda två tredjedelar av marinaden med couscousen.
Lägg kycklingen ovanpå couscousen och droppa over den återstående marinaden och myntan.