Kyckling med grön curry och kokos

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Supergott

Ingredienser

  • 500 g Kycklingfilé
  • 1 stor Röd paprika
  • 1 msk Olja
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 1 Gul lök
  • 2 msk Olja
  • 1-2 tsk Grön currypasta
  • 1½ msk vetemjöl
  • 2 dl Vatten
  • 1 Burk kokosmjölk 400 g
  • 1 hönsbuljongtärning
  • Servering
  • Kokt ris
  • Stekta wokgrönsaker
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna tväes över trådarna i ca: 2 cm breda strimlor. Kärna ur paprikan och skär den i små tärningar.
    2. Hetta upp oljan i en stor stekpanna och bryn kycklingköttet lätt i omgångar. Salta och peppra. Lägg kött och paprika åt sidan.
    3. Skala och finhacka löken och fräs den mjuk i oljan utan att den tar färg.
    4. Rör i currypastan och mjölet och fräs tillsammans ett ögonblick. Späd på med vattnet och kokosmjölken och smula i buljongtärningen. Låt såsen koka ihop 5 minuter till god smak. Rör ner mer currypasta om smaken önskas starkare.
    5. Blanda ner kycklingköttet och paprikan i såsen och låt alltsammans puttra tills köttet är genomkokt ca: 5-7 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    6. Servera kycklingen med kokt ris och stekta wokgrönsaker

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kokosmjölk
    Kokosmjölk är en basingrediens i det asiatiska köket, att vara utan...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben