Kyckling med paprika

Serverar: 4 portioner

Gluten och laktosfri

Ingredienser

  • 1 styckad färsk kyckling
  • 1 citronklyfta
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Paprikapulver
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 3-4 paprikor i olika färger
  • Olivolja
  • Ev lite vitt vin
  • 1 handfull svarta oliver
  • Färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225º. Gnid in kycklingen med citronsaft och krydda den med salt, peppar och paprikapulver. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Halvera, kärna ur och strimla paprikorna.
    2. Bryn kycklingbitarna runtom i olja i en panna med de hackade vitlöksklyftorna. Lägg över i en långpanna med en skvätt vatten eller vitt vin i botten och sätt in den mitt i ugnen. stek 10-15 minuter.
    3. Fräs paprikastrimlorna i en stekpanna några minuter tills de mjuknat lite. Fördela dem över kycklingbitarna, vänd bitarna i långpannan och sätt in den igen. Stek ytterligare ca 20 minuter tills kycklingen är genomstekt. Vänd några gånger under stekningen. Strö över svarta oliver och blanda ihop. Lägg på lite färsk timjan och servera med ris, sallad och ett gott nybakat bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Gott av kyckling
    Kyckling är verkligen en favorit, god, enkel och så användbar. Här får...

    Härliga, enkla sommarrätter!
    Dags att ladda, nu är picknicktiderna här! Dessutom vill man ju gärna...

    Grillspett!
    Grillfest i helgen? Här kommer förslag på olika grillspett, men det al...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben