Serverar: 4 portioner
Tips! Bara lite tärnad fetaost vid sidan om är supergott. Enkelt att göra, men smakar gudomligt.
1. Strimla kycklingfilèerna och bryn i stekjärn. Krydda med salt och svartpeppar. När kycklingen nästan är klar häll i strimlad paprika.2. Koka pastan efter anvisningarna på paketen. 3. Blanda creme fraiche och pesto i en kastrull. Låt det bli varmt. 4. Häll över kyckling, paprika och pastan i pesto blandningen. Värm upp.5. Klipp eller skär bacon i tärningar. Knaperstek och låt droppa av på hushållspapper.6. Lägg upp pastablandningen på ett fat. "Strö" bacon över och ev. rostade pinjekärnor.
Basilika - oumbärlig örtkrydda
Jag har nästan alltid en kruka basilika stående i mitt köksfönster....
Zinfandel
Drick ett neutralt vitt vin, drick ett ljust rosévin med viss sötma...
Riktigt smarrigt! Och enkelt att göra! Struntade i ärtorna och hade en grönsallad till istället men gott blev det som sagt.
Mycket gott och lättlagat!!