Kyckling och cutty rostade rotfrukter

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Smalmat.

Ingredienser

  • 8-10 st kyckling ben
  • Salt
  • Peppar
  • Mexikansk grillkrydda
  • 1 kg färsk potatis och sommarmorötter
  • 2 rödlökar
  • 2-3 msk olja
  • 1 msk curry
  • Fingersalt
  • Sallad
  • Sås
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Krydda kycklingbenen och stek i 225 grader i 25 minuter. Köttsaften ska vara klar och ofärgad efter stick. Skrubba potatis och morötter och skär i mindre bitar. Klyfta lökarna och lägg allt på bakpappersklädd plåt. Ringla över olja och blanda så att ett tunt lager olja täcker grönsakerna. Strö över curry och fingersalt. Stek i 225 grader ca 30 min eller till vacker gyllengul färg och allt genomstekt. Blanda samman såsen och smaka av med salt och peppar. Servera kycklingen med rotfrukter,sås och sallad till.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6

    Kommentarer (1)

    Piolino 6 april 2010

    testa denna!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben