Kyckling Stroganoff med svamp

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En god kycklingrätt som ger 487 kcal/port

Ingredienser

  • 1 liten gul lök
  • 2 msk matolja
  • 2 msk smör
  • 500 g strimlad kycklingfilé
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 250 g skivade champinjoner
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torrt vitt vin el. kycklingbuljong
  • 2½ dl crème fraiche
  • ca 1 tsk salt
  • ca 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    Hacka löken fint. Hetta upp oljan och smöret i en stekpanna och fräs kyckling, lök och vitlök 5-6 min under omrörning, tills kycklingköttet vitnar och börjar bli gyllene. Blanda ner svampen bland kycklingen och strö över paprikapulver. Fräs ytterligare 3-4 min under omrörning. Höj värmen och tillsätt vinet eller buljongen. Koka upp och låt sjuda tills vätskan i stekpannan har reducerats till hälften. Rör ner crème fraiche och värm under omrörning på låg värme, tills allt är genomvarmt. Smaka av med salt och peppar och servera varmt, gärna med ris till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben