Kycklingbröst med limesmör

Serverar: 4 portioner

Örter och lime ger somrig smak till den här lättlagade kycklingrätten.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 70 g bacon
  • 2 msk rostade pinjenötter
  • 4 msk blandade färska örter, t ex persilja och Basilika
  • Salt
  • Peppar
  • Olja till stekning
  • 6 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 fänkålshuvud
  • 1 lök
  • 1 dl blandade örter, t ex persilja och basilika
  • Limesmör
  • 75 g rumsvarmt smör
  • Rivet skal av 1 lime
  • 1 krm torkad, krossad chili
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 150° Limesmör: Rör smöret mjukt. Tillsätt limeskalet samt kryddorna och rör så de fördelas i smöret. Klicka upp smöret på smörpapper eller plastfolie och forma till en rulle. Placera smöret kylskåpskallt.
    2. Skär längsgående snitt i sidan på kycklingfiléerna. Knaperstek baconet och hacka det i småbitar tillsammans med pinjenötterna och örterna. Fyll filéerna med det finhackade. Vik ihop filéerna och fäst snittet med tandpetare. Krydda med salt och peppar och stek gyllenbruna i lite olja. Efterstek i ugnen på 150° i ca 15 minuter.
    3. Skiva rotfrukter och lök tunt. Hetta upp olja i en stekpanna och stek potatisen gyllenbrun. Vänd ner morötter, lök och fänkål och låt steka med i några minuter. Blanda ner örterna, krydda med salt och peppar.
    4. Fördela grönsakerna på varma tallrikar. Lägg filéerna ovanpå och avsluta med en skiva limesmör. Servera med en enkel sallad och ringla ev lite balsamsirap runt anrättningen.
    5. Lycka till! Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben