Kycklingfärsgratäng med aubergine

Serverar: 2 portioner

Lättlagad allt-i-ett-form som går bra att laga dubbelt och frysa.

Ingredienser

  • 1 skivad aubergine, ca 350g
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk rapsolja
  • 200 g kycklingfärs
  • 1 tsk smör/olja
  • ½ skivad purjolök
  • 2 dl krossade tomater
  • 1 dl Arlas färskost rucola pesto
  • salt och peppar
  • Instruktioner

    Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Salta aubergineskivorna och låt de ligga 10-15 minuter och vätska av sig. Bryn färsen i fettet, tillsätt purjon och låt mjukna i pannan. Blanda ner tomatkross och färskost och smaka av med salt och peppar. Torka av aubergineskivorna , stek dom mjuka i olja och varva dem i ugnsfast form med kycklingfärssåsen. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben