Kycklingfilé i senaps- och dragonsås

Serverar: 4 portioner

En klassisk béchamelsås smaksatt med senap och dragon, vad kan kännas mer franskt.

Ingredienser

  • 1 grön paprika
  • 2 röda paprikor
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk rapsolja
  • Sås
  • 1 stor scharlottenlök
  • 1 msk smör
  • ½ msk vetemjöl
  • 2½ dl mjölk
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 msk dijonsenap
  • ½ tsk dragon
  • 1 krm peppar
  • Ev salt
  • Tillbehör
  • Pressad potatis eller ris
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen 200 grader
    2. Skölj, kärna ur och strimla paprikan och lägg dem på en långpanna med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen ca 8 minuter.
    3. Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem runt om i olja tills de får en gyllenbrun yta. Lägg dem på plåten över paprikan. Stek ytterligare ca 20 minuter till kycklingens innertemperatur är 68 grader.
    4. Sås: Hacka löken fint. Fräs den i smöret tills den blir mjuk. Tillsätt mjölet och rör om väl. Häll i mjölken lite i taget och låt såsen koka 5 minuter. Tillsätt crème fraiche, senap, dragon, peppar och ev salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben