Kycklingfilé med brie och morötter á la Thai

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Jättegod!

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 4 skivor brieost
  • 2 paket bacon
  • 1 knippa färsk timjan
  • Salt
  • Peppar
  • Thaimorötter
  • 5 morötter
  • 1 rödlök
  • 5 dl kokosmjölk
  • ½ msk röd currypasta
  • 1 tsk salt
  • Peppar
  • Citronsaft
  • Smör och olja till stekning
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär ett snitt i varje kycklingfilé. Salta och peppra. Fyll fickan med en skiva brieost, lägg i ett par kvistar timjan. Linda 2-3 skivor bacon runt varje filé. Sätt in i ugnen i ca 25-30 minuter.
    2. Thaimorötter: Skär morötterna i ca 2 cm tjocka bitar, skiva löken. Fräs morötter, lök och currypasta i lite smör och olja.
    3. Häll på kokosmjölken. Koka under lock tills morötterna är mjuka. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft. Ta ut kycklingen och skär i diagonala skivor.
    4. Servera i djup tallrik med thaimorötterna. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Lifran 22 mars 2011

    men hallå morötter får man inte äta!!!

    Pleje 10 december 2011

    Ursäkta, men var står det att detta är ett lchf-recept? Och i så fall så är det bara att äta. Gött.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben