Kycklingfilé med soltorkade tomater och oliver

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Gott och lättlagat! Passar både till vardags och bjudningar.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Smör att steka i
  • Salt
  • Peppar
  • Soltorkade tomater i olja
  • Svarta oliver
  • 3 dl crème fraiche
  • ½ dl mjölk
  • 1 buljongtärning, basilika och timjan
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk oregano
  • ½ msk basilika
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela kycklingfiléerna i ganska stora tärningar. Stek i smör på ganska hög värme för att få lite fin färg. Lägg över i en ugnsfast form. Salta och peppra efter smak. Strö över oliverna på kycklingen.
    2. Värm crème fraichen, smula i buljongtärningen, häll i kalvfond, smula ner oreganon och basilikan och klipp ner de soltorkade tomaterna i såsen. Låt såsen koka upp och smaka av. Krydda mer om det behövs. Späd med mjölk för att få mer sås!
    3. Häll såsen över kycklingen och oliverna. Sätt in formen mitt i ugnen och tillaga ca 15 minuter. Koka under tiden ris och gör en god sallad, gärna med fetaost!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben