Kycklingfilé med soltorkade tomater & oliver

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Spännande rätt för fest eller vardag. Jag rekommenderar ett fylligt rött vin till. Ett prisvärt alternativ kan vara en Ripasso "fattig mans amarone".

Ingredienser

  • 4 kycklingfilér
  • 1 msk margarin
  • 1 dl vatten
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 6 soltorkade tomater, blötlagda
  • 1 msk kycklingfond
  • ½ msk sambal olek
  • 10 oliver
  • Basilika
  • Salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Skär tomater i strimlor. Hetta upp margarinet, krydda filérna och bryn dem. Häll på vatten grädde och kycklingfond. Tillsätt tomaterna, rosmarin och sambal olek och låt puttra på svag värmeunder lock i 15 minuter. Rör i skivade oliver och hackad basilika. Servera med ris eller pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben