Blötlägg tomaterna i vatten ca 20 minuter (eller köp färdiga i olja). Hetta upp oljan i stekpannan. Salta och peppra efter behag. Bryn dem tills de fått en fin gyllenbrun färg. Häll på vatten, grädde och kycklingfond. Strimla tomaterna och rör ner i grytan tillsammans med rosmarin och sambal oelek. Låt puttra på svag värma under lock i ca 15 minuter. Garnera sen med den färska basilikan.
Detta är vansinnigt gott. Serveras med fördel till ris eller en god potatisgratäng med lite guacamole till.
Den fungerar både som vardags och helgmat.
Enkel och god vardagsrätt. Sambal oelek:en ger det där´a lilla extra. :-P
GOD!
Mums mums det var JÄTTE gott
Den grytan satt fint:)
mums filibabba! den här grytan var hur god som helst! jag hade inte rosmarin så jag tog timjan och så 40% grädde. mums!
Gott Det här smakade bra en lördagkväll med hemlagad klyftpotatis till. Tack för receptet Med vänlig hälsning Jocke