Kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

Enkel gryta!

Ingredienser

  • 1 kg kycklinglårfilé
  • 2 msk smör
  • 4 knipplökar
  • 1/2 färsk vitlök
  • 4 morötter
  • 2 msk kycklingfond eller kalvfond
  • 1-2 glas vatten
  • 2 lagerblad
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär knipplöken i kvartar och grovhacka vitlöken. Hetta upp smöret och fräs löken mjuk och med lite färg. Tillsätt kycklinglårfiléerna och bryn dem runt om.
    2. Skala och dela morötterna i bitar, tillsätt i pannan. Häll på fond och vatten. Tillsätt lagerblad och smaka av med salt och peppar. Låt sjuda ca 5-10 minuter eller tills kycklingen är klar.
    3. Garnera med basilikablad och servera med cous-cous, ris eller pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben