Sköter sig själv på spisen, både gott och enkelt, samt fettsnålt.
Ingredienser
4 st kycklingfiléer ca 800-900 g
4 msk tomatpuré
1 gul lök
1 flaska alkoholfritt vitt matvin
1 st hönsbuljongtärning
2 st vitlöksklyftor
150 g färska champinjoner
Persilja
Instruktioner
- Bryn kycklingfiléerna och skär de i mindre delar. Lägg de i en lagom stor gryta.
- Vispa ur stekpanna med vatten och häll detta i grytan. Tillsätt tomatpurén, löken som delats i klyftor samt vitlöken, som skivats tunt, den går även att riva eller pressas ner.
Späd på med vinet, smula nerbuljongen. Låt grytan puttra sakta.
- Dela champinjonerna i fyra delar och lägg de i grytan, låt den puttra i ytterligare 30 min. Smaka av och strö över persiljan, servera med ris, sallad och ev. bröd.
Liknande recept
Kommentarer (0)