Kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Sköter sig själv på spisen, både gott och enkelt, samt fettsnålt.

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer ca 800-900 g
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 gul lök
  • 1 flaska alkoholfritt vitt matvin
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 150 g färska champinjoner
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingfiléerna och skär de i mindre delar. Lägg de i en lagom stor gryta.
    2. Vispa ur stekpanna med vatten och häll detta i grytan. Tillsätt tomatpurén, löken som delats i klyftor samt vitlöken, som skivats tunt, den går även att riva eller pressas ner. Späd på med vinet, smula nerbuljongen. Låt grytan puttra sakta.
    3. Dela champinjonerna i fyra delar och lägg de i grytan, låt den puttra i ytterligare 30 min. Smaka av och strö över persiljan, servera med ris, sallad och ev. bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben