Kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En av mina absoluta favoriter just nu!

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfiléer
  • Marinad
  • 2 dl soja
  • 2 dl vatten
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • Sås
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk soja
  • 2 msk messmör
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 dl grädde
  • ½ dl mjölk
  • 1 msk senap
  • Peppar
  • Salt
  • Instruktioner

    Marinera kycklingen 5 timmar eller längre. Häll sedan marinaden och kycklingfiléerna i en ungsfast form och stek i ugnen 25 minuter i 225 grader. Låt kycklingen kallna i marinaden. Häll sedan bort marinaden och skär kycklingen i skivor. Blanda till såsen och slå över kycklingen. Strö över riven ost. Värm i ugnen tills det blivit varmt i 225 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    monicadanell 9 november 2010

    Hej matmarie nu har jag ätit din kyckling grytan jätte gott och vilken god sås kommer att göra om den iaf 5 poäng från mej monica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben