Kycklinggryta

Serverar: 2-3 portioner

En mustig, smarrig kycklinggryta, som är lätt att tillaga!

Ingredienser

  • ½ grillad kyckling
  • 1 burk creme fraise (lätt)
  • Ca 10 - 15 färska champinjoner
  • 1 paprika , valfri fäg
  • Ca 2 msk Kalvfond
  • 1 - 2 msk Kinesisk soya
  • 2 - 3 msk Chilisås
  • Ev matlagningsgrädde
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Chilipeppar
  • Cayennepeppar
  • Instruktioner

    Rensa kycklingen. Skiva champinjonerna och paprikan. Hetta upp olja i en panna, lägg i champinjonerna och låt dem få lite färg. Lägg sedan i kycklingen också och stek ihop det en stund. Häll på creme fraisen och låt puttra ihop lite. Sedan ska grytan smaksättas. Börja med lite soya och fond, ta lite i taget och smaka av, bägge är dryga! Blir det för starkt så späd med lite matlagningsgrädde. Smaka även av med chilisås. Krydda efter smak med salt, peppar, chilipeppar och cayennepeppar. Lägg sist i paprikan, den ska bara bli lite varm. Alternativt servera paprikan vid sidan om! Servera med basmatiris!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben