Kycklinggryta

Serverar: 5 portioner

Recept från Kokboken "Våra bästa 100" från 1962...

Ingredienser

  • 1 kyckling, 8-9 hg
  • 3 msk smör
  • 2 hg färska champinjoner eller ½ burk konserverade
  • 2½-3 dl tjock grädde
  • 1½ msk tomatpuré
  • 1 medelstor gul lök
  • 2 tsk salt
  • Vitpeppar eller 4-kryddor
  • Persilja
  • Grönsallad
  • Potatis
  • Ris
  • Instruktioner

    1. Stycka kycklingen i jämna, inte för stora bitar och bryn dem i smör. Bryn samtidigt champinjonerna.
    2. Tillsätt grädden, det ev. svampspadet, tomatpurén, löken som finhackats, salt och litet vitpeppar eller 4-kryddor.
    3. Lägg tättslutande lock på grytan och låt kycklingen puttra över svag värme ½-3/4 timmar eller tills den är mör. Strö lite hackad persilja över.
    4. Servera en fräsch grönsallad och kokt eller brynt potatis eller kokt ris till denna delikata och lättlagade kycklingrätt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben