Kycklinggryta
Serverar:
5 portioner
Recept från Kokboken "Våra bästa 100" från 1962...
Ingredienser
1 kyckling, 8-9 hg
3 msk smör
2 hg färska champinjoner eller ½ burk konserverade
2½-3 dl tjock grädde
1½ msk tomatpuré
1 medelstor gul lök
2 tsk salt
Vitpeppar eller 4-kryddor
Persilja
Grönsallad
Potatis
Ris
Instruktioner
Stycka kycklingen i jämna, inte för stora bitar och bryn dem i smör. Bryn samtidigt champinjonerna.
Tillsätt grädden, det ev. svampspadet, tomatpurén, löken som finhackats, salt och litet vitpeppar eller 4-kryddor.
Lägg tättslutande lock på grytan och låt kycklingen puttra över svag värme ½-3/4 timmar eller tills den är mör. Strö lite hackad persilja över.
Servera en fräsch grönsallad och kokt eller brynt potatis eller kokt ris till denna delikata och lättlagade kycklingrätt.
Liknande recept
Kycklinggryta med kalamataoliver och vitt vin
40 min
4
1
Karibisk kycklinggryta
4.1
4
1
Kycklinggryta med äpple och ädelost
4.3
3-4
1
Kycklinggryta med cider och morötter
1 h
4
Snabb Kycklinggryta Med Tomat Och Basilika
3.5
30 min
4
1
Kycklinggryta med druvor
4
Kycklinggryta med bacon
4
Kycklinggryta med thaisås
2
1
Fräsch kycklinggryta
3.8
4
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!