Kycklinggryta

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 45 minuter

En lättlagad och mycket god kycklinggryta.

Ingredienser

  • 3 tinade kycklingbröstfiléer
  • Smör el olja, till stekning
  • 1 stor gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 liten burk med ananasringar
  • 4 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Curry
  • 1 - 2 msk maizena redning
  • Serveras tillsammans med kokt ris, pasta eller potatis
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i bitar. Stek i smör eller olja så det får en fin färg, de behöver inte vara genomstekta, de kokar klart tillsammans med löken och paprikan. Hacka löken och paprikan och stek tillsammans med kycklingen.
    2. Skär ananasskivorna i ganska stora bitar så den inte blir torr då du steker den. Stek den tillsammans med kycklingen och paprikablandningen. Häll över grädden, krydda med salt, peppar och curry efter behag, låt sedan puttra tills riset, pastan eller potatisen är färdig. Tillsätt sedan maizena redning i grytan så såsen tjocknar lite.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben