Kycklinggryta från Ghana

Serverar: 4-6 portioner

Detta är en het gryta, vill man ha den mildare kan man minska på chilin.

Ingredienser

  • 1 kyckling
  • 5 röda hela chili
  • 2 auberginer
  • 4 stora tomater
  • 1 hel vitlök
  • 1 buljongtärning
  • 3 gula lökar
  • Salt
  • 1 bit ingefära ca 5 cm, skalad och riven
  • 0,5 burk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • Instruktioner

    Hacka alla grönsakerna smått, gärna i en mixer. Dela kycklingen i bitar. Lägg alla ingredienser i en gryta och låt puttra i 30-40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    anders10d 9 januari 2010

    fattas rätt mycket olja (röd oraffinerad Palmolja eller gul raffinerad Palmolja) och nåt att äta till grytan ( Fufu, Banku, Ris, Kenke,eller nåt annat nödvändigt för att bli Ghaniansk) Men väldigt skoj att se atminstone ett afrikansk (ej arabiskt eller holländskt (Vita Sydafrikanska köket) här på Mat Klubben .. Mycket tack.... ska återkomma med ett Barracudarecept snart .. ska bara äta klart först :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben