Kycklinggryta från umbrien

Serverar: 2 portioner

En god kycklinggryta som har det mesta. Salt, sött och beskt. 425 kalorier per portion

Ingredienser

  • 250 g delade kycklinglårfiléer
  • 1 tsk olivolja
  • ½ skivad squash, 150 g
  • 1 liten klyftad gul lök, 50 g
  • 1 liten skivad vitlöksklyfta
  • 200 g konserverade körsbärstomater
  • ½ kruka färsk salvia
  • 2 tsk kycklingfond
  • Salt
  • Peppar
  • 2 skivor parmaskinka i bitar
  • 1 hackat torkat fikon eller 2 torkade aprikoser
  • 3 msk riven parmesanost, 15 g
  • Servering
  • 2 dl kokt ris med quinoa (Druvan)
  • Instruktioner

    1. Fräs kycklingen i oljan i en gryta. Tillsätt squash, lök och vitlök, fräs 1 minut till.
    2. Rör ner tomater och hälften av salvian och låt puttra ca 10 minuter. Smaka av med fond, salt och peppar.
    3. Mixa resten av salvian med skinka, fikon/aprikoser och parmesanost till en grynig massa. Strö blandningen över grytan vid servering.
    4. Servera grytan med kokt ris med quinoa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben