Kycklinggryta Garam Masala

Serverar: 4 portioner

God indisk kycklinggryta som går ganska snabbt att göra. Fick receptet av vår kock på jobbet. Ibland är skolmaten inte så dum!!!!

Ingredienser

  • 400-500 g salladskyckling ( är redan klar)
  • 1-2 gula lökar (tärnad)
  • Matolja
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 burk lätt creme fraiche
  • 3 dl buljong av höns
  • 1-1 ½ tsk garam masala (efter tycke och smak)
  • Maizena till redning
  • 3-4 msk flytande honung
  • Salt
  • Gräslök
  • Instruktioner

    1. Fräs den hackade löken i matoljan. Tillsätt kycklingbitarna, krossade tomaterna, creme fraichen och hönsbuljongen. Låt koka upp.
    2. Krydda med garam masala och honungen. Red av med majsstärkelse/ maizenan och låt sjuda i ca 10 min.
    3. Smaka av med salt, tillsätt gräslöken strax innan serveringen. Servera till basmatiris och Indisk morotssallad med mynta. (Finns under mina andra recept)

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    stiina 5 juli 2009

    Jag var lite skeptisk till hur det skulle smaka med tanke på min senaste gryta med garam masala, men jag blev positivt överraskad! Jättegott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben