Kycklinggryta med ädelost

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

God gryta till vardags eller fest!

Ingredienser

  • 3-4 kycklingfiléer
  • 1 gul lök
  • 1 stor burk champinjoner
  • 2 burkar créme fraiche, 1 vanlig och en lätt
  • 1 trekant Kvibille gräddädel
  • 2 tsk torkad persilja
  • Salt och peppar
  • Smör eller olja att steka i
  • Pasta eller ris
  • Instruktioner

    Hacka lök och skär kycklingen i lagom stora munsbitar. Fräs lök lätt i smör eller olja, tillsätt kycklingen efter ett par minuter. Tillsätt även champinjonerna och låt dem fräsa med. När allt fått lite färg och köttsaften kokat in, tillsätt créme fraichen. låt allt smälta och smaksätt med persilja, salt och vitpeppar. Smula till sist i ädelosten, men ta gärna bort grytan från plattan, och värm bara ytterst lite för att få osten att smälta. Det är också gott att ha vissa klumpar av ädelost kvar. Servera med ris eller pasta och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Legoli 8 juli 2008

    Väldigt god kycklinggryta, första gången jag lagade mat med ädelost men det kommer jag definitivt göra igen.

    bklinnea 24 mars 2009

    Min sambos nya favorit-kycklinggryta! Och min också för den delen! Så enkel, precis som det ska vara ;-), och helt otroligt god! Jag brukar köpa två ostar och smula ner en i grytan och sen smula lite över direkt på tallriken!

    Juicey 26 mars 2009

    Nu blev jag glad! Kom på att jag inte har ätit grytan på ett bra tag, så jag måste göra den snart!

    Gaen 29 april 2010

    En helt otroligt god maträtt. Ingen av oss kunde sluta säga hur gott det var, och så fantastiskt enkelt det var att laga det! Helt underbart med massa smaker. Detta var toppen!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben