Kycklinggryta med ädelost

Serverar: 4 portioner

Inte mitt eget recept men lik förbaskat är det gott! :) Bild kommer nästa gång jag lagar den.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • Smör
  • 2½ dl mellangrädde
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 tsk krossad rosépeppar
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk svart vinbärssaft (eller portvin)
  • ½ msk kinesisk soja
  • 1½ dl Kvibille Ädel, riven
  • Färsk rosmarin
  • Instruktioner

    Skär kycklingfilén i bitar och bryn dem i smör i en stekpanna. Tillsätt grädde, fond, kryddor, saft och soja. Låt koka under lock ca 10 min. Rör ner osten mot slutet. Strö över rosmarin. Servera med bulgur eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Doggeliten 29 december 2010

    Riktigt riktigt gott, massor av smak och enkelt att göra... Helt suveränt !!!!

    littlejohn 4 februari 2012

    Kanon gott på min ära, alla smakerna gifter sig bra. Enkel att göra och är jättebra bjudrätt. Tack för att du delade med dig.

    farmoringer 2 mars 2012

    Tack för ett bra och gott recept...../ Inger

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben