God och krämig kycklinggryta lättas upp av krispig bulgursallad.
Ingredienser
Kycklinggryta
500 g kycklinglårfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 dl vitt vin
1 dl kycklingbuljong
2 dl crème fraiche gourmet äpple och pepparrot
Salt
Svartpeppar
Bulgursallad
3 dl bulgur
½ rödlök
½ gurka
1 äpple
1 salladslök
40 g babyspenat
1 dl hackad persilja
1 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
Jättegott! Härlig balans mellan "grytan" och salladen!
Den här har jag gjort många gånger nu. Den är alldeles underbart god och ganska "överraskande". Väldigt rolig att bjuda folk på, då det inte är en "vanlig" bjudrätt. Jag brukar ha pärlcouscous i stället för bulgur, de är ärtstora bluppar istället för de ganska små bulgurkornen. Jag brukar även ha i färska sockerärter som har en god krispighet i bulgur(couscous)salladen.
Provade denna rätt idag!!! Vi tyckte den var god!! Fanns dessvärre ingen crème fraiche gourmet äpple och pepparrot i affären men jag improviserade till en egen och det blev bra!!!!
Så otroligt gott! Sparar receptet!