Kycklinggryta med couscous och avokadosås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Både lättlagat och gott

Ingredienser

  • 3 dl couscous
  • 1 röd paprika i strimlor
  • 1 gul paprika i strimlor
  • 100 g färsk spenat
  • 200g champinjoner i skivor
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 50 g skalad, hackad sötmandel
  • 400 g kycklingfilé
  • Olja till stekning
  • Avokadosås
  • 1 mosad avokado
  • 2 dl crème fraîche el. grekisk yoghurt
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Strimla och stek kycklingfiléerna.
    2. Fräs paprika, spenat, svamp, vitlök och mandel i olja i stekpanna eller wokpanna. När grönsaksmängden reducerats, rör ner kycklingköttet. Salta och peppra efter smak.
    3. Blanda mosad avokado med crème fraîche eller grekisk yoghurt, salt och peppar.
    4. Koka couscousen enligt anvisningarna på paketet och servera till kycklinggrytan och avokadosåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben