Kycklinggryta med höstsmak

Serverar: 4 portioner

Lite annorlunda smaker som blir fantastiskt goda tillsammans.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 250 g små gula lökar
  • Smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk mjöl
  • 1 dl rödvin
  • 2 ½ dl mellangrädde
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk hackad timjan
  • 10 katrinplommon
  • ½ dl valnötskärnor
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen i stora bitar. Skala löken. Bryn kycklingen i smör. Salta och peppra. Lägg över den i en gryta. Bryn lökarna och lägg över dem i grytan.
    2. Vispa ihop mjöl, vin, grädde, smulad buljongtärning och timjan. Häll det i grytan och låt koka 5 min under lock.
    3. Dela plommon och valnötter i halvor. Lägg ner dem i grytan och låt koka 5 min till.
    4. Garnera ev med timjanskvistar. Servera gärna med stekt svamp och pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    pia61 25 mars 2009

    Fantastiskt god, med lite annorlunda smaker!

    Haw 9 november 2013

    Har gjort det här receptet två gånger nu men från ett reklamblad eller mattidning. Bra att du skrivit in det så slapp jag. :-) Verkligen god kycklinggryta!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben