Kycklinggryta med kantarellsmak

Serverar: 4-6 portioner

Det här receptet slängde jag ihop i dag med vad jag hade hemma. Det blev himla gott!

Ingredienser

  • 800 g kycklingfilé
  • 1 pkt tärnad bacon
  • 1 påse kantarellsås (pulver)
  • Ca 500-600 g champinjoner
  • 2 dl crème fraiche
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • Flingsalt
  • Citronpeppar
  • Aromat
  • Vitpeppar
  • Svartpeppar
  • 2 purjolökar
  • Instruktioner

    1. Stek baconet knaprigt och lägg på hushållspapper att rinna av. Skiva purjolöken och svampen och stek i lite margarin, krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan.
    2. Tärna kycklingen i munsstora bitar. Krydda med citronpeppar, aromat, vitpeppar och svartpeppar. När kycklingen är lagom brynt tillsätter du det stekta baconet, purjolöken samt champinjonerna. Häll i pulversåsen, grädden och crème fraichen. Låt puttra ca 20 minuter och smaka av med flingsalt och eventuellt lite mer peppar.
    3. Servera med kokt ris och kokt broccoli.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    monamie 13 juli 2008

    Låter jättemumsigt! Ska testas snart.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben