Kycklinggryta med kokosmjölk

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 1 timme

Underbart god och kan varieras efter vad som finns hemma. Blev bjuden på denna hos en kompis för länge sedan och sedan har den blivit en klassiker...

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 - 2 burkar kokosmjölk
  • 1 påse wokgrönsaker - vietnames rekomenderas, övriga grönsaker efter önskemål
  • 1 näve nötter (cashew eller osaltade jordnötter)
  • 1 buljongtärning (grönsak eller höns)
  • Curry efter tycke
  • lite gurkmeja för färgens skull
  • Instruktioner

    1. Dela filéerna i små bitar och bryn dem och låt sedan bitarna bli riktigt möra, ca: 30-40 minuter, tillsätt lite vätska i grytan så de inte bränner.
    2. OBS! Bitarna ska inte stekas så länge utan efter att de fått färg låter du de puttra i lite vätska (vatten eller lite av kokosmjölken) tills de nästan trillar i bitar så smälter de himmelskt i munnen senare :-)
    3. Häll i kokosmjölken, grönsakerna, nötterna, buljongen och övriga kryddor och låt alltihop koka ihop på medelvärme. Serveras med fördel tillsammans med ris, sallad och ett gott bröd.
    4. TIPS: lägg i 2 förpackningar snabbnudlar (utan kryddpåsen) i grytan strax före servering och slipp att joxa med riskokning.
    5. Detta receptet går som sagt att variera intill oändlighet. Ta mer eller mindre av något, byt ut kokosmjölk mot vanlig mjölk eller späd med det om kokosmjölken inte räcker. Jag tar ibland i extra mycket purjolök och morötter mm för att dryga ut och få ännu godare smak. Grytan har alltid varit renskrapad när jag bjuder på detta. Lycka till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    mormormarianne 18 februari 2008

    Hej! 30-40 minuter att steka låter lite länge. Är det hela kokningstiden du menar?

    altibos 25 januari 2011

    Supergott! En favorit som vi kommer äta många gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben