Kycklinggryta med matkorn
Den här kycklinggrytan med svamp, tomater och korngryn är riktigt mustig men ändå lättlagad. Matkorn används i grytor och soppor för att tillföra konsistens och nötig smak, det är även nyttigt, med en hög halt av fibrer.
Ingredienser
1 msk olivolja
1 hackad gul lök
2 vitlöksklyftor, hackade
5 dl skivade champinjoner
4 tärnade tomater
6 dl kycklingbuljong
1 msk hackad färsk timjan
1 dl matkorn
3 kycklingbröstfiléer à ca 150 g, skurna i tärningar
3 msk slätbladig persilja, hackad
Salt
Peppar
Citronpeppar
Instruktioner
- Hetta upp oljan i en tjockbottnad gryta på medelvärme och fräs lök och vitlök 2-3 minuter tills löken är mjuk. Sänk värmen, tillsätt champinjonerna och fräs 8-10 minuter tills champinjoner och lök börjar bli brynt. Rör om ofta så att det inte bränns vid.
- Tillsätt tomaterna och häll i buljongen. Krydda med timjan, salt, peppar och citronpeppar och koka upp. Tillsätt matkorn, sänk värmen och låt sjuda 30 minuter under lock tills blandningen har tjocknat något.
- Blanda ner kycklingtärningarna i grytan. Lägg på locket och låt sjuda 15 minuter tills kycklingen är genomkokt. Blanda ner hackad persilja och servera genast.
Liknande recept
Kommentarer (0)