Kycklinggryta med murklor

Serverar: 6 portioner

En lättlagad festrätt. Vill du ha den enklare kan du använda champinjoner.

Ingredienser

  • 1 kg strimlad kycklingfilé
  • 4 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 msk hackad dill
  • 3 msk färsk dragon
  • 3 msk sherry, torr
  • 1-2 dl buljong
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 burk murklor, grovhackade
  • Instruktioner

    1. Krydda och bryn kycklingen väl i en panna med matfett.
    2. Fräs smör och mjöl i en traktörpanna, späd med buljong och grädde och rör om väl. Koka tills såsen tjocknar lite och lägg sedan i köttet. Låt puttra klart.
    3. Fräs murklorna med smör i en panna och strö över kycklingen. Servera med ris och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben