Kycklinggryta med örter och balsamvinäger

Serverar: 4 portioner

Grytor är alltid trevligt att bjuda på, de flesta gillar det.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfiléer
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • ½ tsk timjan
  • ½ tsk rosmarin
  • 70 g färsk spenat
  • 100 g cocktailtomater
  • Sås
  • 1 dl sky
  • 2 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde
  • ½ tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Instruktioner

    1. Stek filéena med vitlöken i smör i en stekpanna. Salta och peppra och strö över örtkryddorna.
    2. Häll i 1-2 dl vatten och låt filéerna sjuda ca 10 minuter så de blir genomstekta. Lägg över filéerna i en traktörpanna.
    3. Sila skyn och häll den i en kastrull tillsammans med övriga ingredienserna till såsen. Koka upp under omrörning och sjud såsen 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    4. Häll spenaten och sås över kycklingen, koka upp. Strö över delade tomater.
    5. Servera med kokta morötter och potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben