Kycklinggryta med risonipilaff

Serverar: 4 portioner

Krämig gryta med lite sting i som serveras med en färgglad risonipilaff.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 600 g strimlad kycklinglårfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1½ dl lätt créme fraiche med paprika och chili
  • 2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • Risonipilaff
  • 1 msk olja
  • 3 dl risoni
  • 5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 500 g grönsaksblandning med bönor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala och finhacka löken. Bryn hälften av löken i oljan i en kastrull. Tillsätt risoni och buljong och koka enligt anvisning på förpackningen. När 5 minuter återstår av koktiden, tillsätts grönsakerna.
    3. Bryn kycklingen och resten av löken i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Blanda créme fraiche med buljong och häll på kycklingen. Låt sjuda ca 8 minuter.
    4. Servera kycklingen med sås och risonipilaff.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben