Kycklinggryta med rödcurrypasta

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Denna kycklinggryta är Ronjas favorit

Ingredienser

  • Kycklingfiléer stora en per person
  • 2 gulalökar
  • 1 fänkål
  • 1 röd paprika
  • 2-3 teskedar rödcurrypasta
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1,5 liter matlagningsgrädde eller en burk kokosmjölk
  • 1-2 matskedar majsenamjöl
  • 1 msk smör till stekningen
  • Lite spädvatten (om det behövs)
  • Instruktioner

    1. Skala löken och skär den i klyftor. Skär fänkålen i ungefär lika stora bitar som löken. Bryn detta i smöret lägg därefter i kyklingen som är skuren i mindre munsbitar. Låt bryna några minuter strö därefter på majsenamjölet, häll på grädden och ev lite vatten. Tillsätt buljongtärningen och den röda currypastan och låt koka tio minuter. Skär under tiden paprikan i bitar och tillsätt, låt koka ytterligare fem till tio minuter.
    2. Servera med ris, potatis, pasta, nudlar eller något annat gott. det mesta passar faktiskt.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    ca70 20 oktober 2010

    Stämmer det med 1,5 LITER matlagningsgrädde?? Ska det vara 1,5 dl?

    teza22 6 januari 2012

    Har gjort den ett par gånger, god!!!

    ce7171 9 augusti 2012

    God, bytte paprika och fänkål till morot och ajvar, mkt gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben