Kycklinggryta med rödlök från Tanzania

Serverar: 4-6 portioner

Inte provat än...

Ingredienser

  • Ca: 750 g rödlök
  • Vatten
  • 2 msk kryddblandning (se nedan)
  • 1 dl koncentrerad tomatpuré
  • 50 - 75 g smör eller margarin
  • 2 hönsbuljongstärningar
  • 1 kyckling ca: 1,2 kg
  • 1 msk smör eller margarin
  • 4 hårdkokta ägg (vid fyra portioner)
  • salt
  • KRYDDBLANDNINGEN
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • ½ tsk kardemumma
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk ingefära
  • ½ tsk kryddnejlika
  • 1 krm cayennepeppar
  • Tillbehör
  • Kokt ris
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka rödlöken. Lägg den i kastrullen och häll på så mycket vatten att det täcker. Sjud löken mjuk under lock i ca: 10 minuter.
    2. Rör i kryddblandningen, tomatpuréen, matfett samt buljongtärningar och vatten. Koka upp och sjud under lock ytterligare 10-15 minuter.
    3. Dela kycklingen i 8 bitar och bryn den runt om i smör eller margarin i en stekpanna. Stekes på svag värme under lock i 10 minuter. Vänd bitarna efter halva tiden.
    4. Lägg ner kycklingbitarna i tomat och löksåsen, späd ev med lite mera vatten och koka upp. Sjud kycklingen i löksåsen under lock tills den är helt genom kokt och mör, ca. 15 minuter.
    5. Lägg ner de skalade hårdkokta äggen i såsen. Smaka av med salt. Servera kycklinggrytan med nykokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    aquilard 28 oktober 2011

    Vanlig lök går också.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben