Kycklinggryta med sojabönor

Serverar: 4 portioner

Den här goda och mustiga grytan är fylld med näringsrik energi från både sojabönor och kyckling. 377 kcal/portion

Ingredienser

  • 2 dl torkade sojabönor eller 400 g sojabönor på burk, avrunna och sköljda
  • 500 g tärnad kycklinglårfilé
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk finriven ingefära
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 salladslökar, skurna i 2 cm bitar
  • 2 tärnade morötter
  • 5 dl kycklingbuljong
  • Instruktioner

    1. Använder du torkade sojabönor, lägg dem i en skål, täck med kallt vatten och låt dem dra minst 6 timmar. Gnid de blötlagda sojabönorna mellan handflatorna för att få bort så mycket skal som möjligt.
    2. Lägg kycklingtärningarna i en skål tillsammans med mjölet och vänd kycklingtärningarna så att de blir helt täckta med mjöl.
    3. Hetta upp oljan i en stor tjockbottnad gryta. Bryn kycklingtärningarna 5-8 minuter, vänd dem hela tiden, tills de är väl brynta runt om.
    4. Tillsätt ingefära, vitlök, salladslök och morot till grytan. Fräs under omrörning 2 minuter.
    5. Tillsätt sojabönor, buljong och 2½ dl vatten och koka upp. Sänk till låg värme, lägg på locket och låt sjuda 45 minuter till 1 timma tills bönorna är kokta och skyn har tjocknat. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    a-lie 21 januari 2010

    Mums - jättegod och mustig gryta!! Jag gjorde den utan ingefäran då jag inte är särksilt förtjust i denna.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben