Kycklinggryta med squash och aubergine

Serverar: 1 portioner

Tid: 45 minuter

God gryta med kyckling och massor av grönsaker. Receptet är för en person.

Ingredienser

  • 1 kycklingfilé (150 g)
  • ½ squash
  • ½ aubergine
  • 500 g krossade tomater
  • ½ dl vatten
  • ½ gul paprika
  • ½ röd paprika
  • 2-5 dl kycklingfond (späd på för lösare konsistens)
  • Olja
  • Paprikapulver
  • Salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader
    2. Krydda kycklingfilén med salt, peppar och paprikapulver. Sätt in i ugnsform och ställ in 10-15 minuter.
    3. Under tiden skivar man squash och aubergine som du saltar och ställer undan (för att dra ur vattnet). Hacka lök och paprika.
    4. Skölj av squashen och auberginen och sätt alla grönsaker i ugnsfomen med kycklingen. Låt dessa vara inne tills kycklingen blir klar (10-15 min till)
    5. När kycklingen är klar lägger man ut den och skär upp den, samtidigt som en förpackning krossade tomater och ½ dl vatten och kycklingbuljongen får täcka grönsakerna ytterligare 10-15 minuter i ugnen. Krydda efter behag med salt, peppar och paprikapulver.
    6. När grönsakerna är klara låter man kycklingen komma tillbaka i grönsaksröran.
    7. För fler portioner; ta mer grönsaker och 1 kycklingfilé/portion. Man kan även lägga till svamp, bönor osv. beroende på vad man har hemma och tycker om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben