Kycklinggryta med syrad gurka och gräddig currypaprika smak

Serverar: 5 portioner

Tid: 1 timme

Va gott och enkelt

Ingredienser

  • 1 kg kycklinglår
  • 100g gräddsås blå band
  • 3 dl kallt vatten
  • 6 dl mjölk
  • 5 stora hårdkokta hackade ägg
  • 1,5 dl bostongurka
  • 2 dl thousand island dressing
  • 1 stor hackad gullök
  • 2-3 msk currykrydda
  • 1,5 msk paprikakrydda
  • 2-3 msk kycklingfond
  • 1 msk tomatpure
  • peppar och ev salt
  • wokgrönsaker eller frysta sommargrönsaker till servering
  • Instruktioner

    1. Tillaga kycklingen i ugnen under lock enligt beskrivning utan salt och kryddor
    2. Tillaga gräddsåsen enligt förpackningen i en stor kastrull med mjölk och vatten, ställ åt sidan
    3. Hacka äggen fint, bryn löken i cm bitar och blanda i allt och resten av ingredienserna i gräddsåsen inkl rensade kycklingbitar med skyn utan skinnet och låt det puttra ca 5 min till med lite extra vatten i och smaka av och peppra
    4. Servera med jasmineris, potatis eller pasta gärna iblandat med wokgrönsaker eller frysta kokta små primörer med ett gott ljust brytbröd och ev lite sweet chili saus

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben