Kycklinggryta med vitkål

Serverar: 4 portioner

Speciell smak på denna rätt, men god.

Ingredienser

  • 3 dl basmatiris
  • 1 gul löl
  • 1 vitlöksklyfta
  • 300 gr vitkål
  • 500 g frysta, tinade kycklinglårfiléer
  • 1-2 msk curry
  • 1 förpackning krossade tamater (500 g)
  • 1 1/2 msk konc kycklingfond
  • 1 syrligt äpple
  • 1/2 dl mandelspån
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt förpackningen Skala och hacka löken och vitlöken fint. Strimla vitkålen. Skär kycklingen i ca 2 cm breda strimlor. Fräs curryn försiktigt i 1 msk smör i en stor kastrull eller gryta. Tillsätt lök, vitlök och vitkål, fräs 3-4 minuter Häll i tomaterna, fonden, 2 dl vatten och kycklingstrimlorna. Låt koka ca 10 min.
    2. Kärna ur och skär äpplet i cm stora bitar. Tillsätt äpplet när ca 3 min återstår. Smaka av med salt och peppar.
    3. Strö mandelspån över grytan och servera med ris.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3

    Kommentarer (1)

    catlover 5 juli 2009

    Hej. Har provat Kycklinggryta med vitkål idag. Och den var mumsig trots att jag glömt att handla hem mandelspån.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben