Kycklinglår med ris och curry

Serverar: 4 portioner

Höns med ris sa man alltid förr. Koktiden för höns är lång och det finns knappt att köpa längre. Bättre då att köpa urbenade kycklinglår och servera dem med en riktigt god currysås.

Ingredienser

  • 400 g färska benfria kycklinglår
  • 1 liten gul lök
  • 2 kryddnejlikor
  • 1 morot
  • 1 bit rotselleri
  • 1 l vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 tsk salt
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • Sås
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 tsk curry
  • 4 dl buljong
  • 1½ msk Maizena majsstärkelse
  • 2 krm salt
  • ½ krm nymald vitpeppar
  • Tillbehör
  • Kokt ris gärna basmatris
  • Skivade tomater med örtkryddor t ex dill, persilja och gräslök
  • Instruktioner

    1. Skala löken och dela den i halvor. Stick i kryddnejlikorna. Skala och skiva morot och selleri och skär i bitar. Koka upp vatten, grönsaker och buljongtärning. Putsa kycklinglåren fria från fett och hinnor och lägg ner dem i koket. Tillsätt salt, peppar och lagerblad. Låt sjuda under lock i 20 min.
    2. Sås: Skala och hacka lök och fräs den i smör tillsammans med curry. Det får inte ta färg, bara bli glansigt. Mät upp buljongen från kycklingkoket och tillsätt lökfräset. Rör ut majsstärkelsen med ett par msk kallt vatten och tillsätt det i såsen under omrörning. Krydda och låt såsen koka upp.
    3. Servera kycklingen med sås och tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kokosmjölk
    Kokosmjölk är en basingrediens i det asiatiska köket, att vara utan...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben