Kycklinglår med ris och curry
Höns med ris sa man alltid förr. Koktiden för höns är lång och det finns knappt att köpa längre. Bättre då att köpa urbenade kycklinglår och servera dem med en riktigt god currysås.
Ingredienser
400 g färska benfria kycklinglår
1 liten gul lök
2 kryddnejlikor
1 morot
1 bit rotselleri
1 l vatten
1 hönsbuljongtärning
2 tsk salt
5 vitpepparkorn
1 lagerblad
Sås
1 gul lök
1 msk smör
2 tsk curry
4 dl buljong
1½ msk Maizena majsstärkelse
2 krm salt
½ krm nymald vitpeppar
Tillbehör
Kokt ris gärna basmatris
Skivade tomater med örtkryddor t ex dill, persilja och gräslök
Instruktioner
- Skala löken och dela den i halvor. Stick i kryddnejlikorna. Skala och skiva morot och selleri och skär i bitar.
Koka upp vatten, grönsaker och buljongtärning.
Putsa kycklinglåren fria från fett och hinnor och lägg ner dem i koket. Tillsätt salt, peppar och lagerblad. Låt sjuda under lock i 20 min.
- Sås: Skala och hacka lök och fräs den i smör tillsammans med curry. Det får inte ta färg, bara bli glansigt. Mät upp buljongen från kycklingkoket och tillsätt lökfräset. Rör ut majsstärkelsen med ett par msk kallt vatten och tillsätt det i såsen under omrörning. Krydda och låt såsen koka upp.
- Servera kycklingen med sås och tillbehör.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Kokosmjölk
Kokosmjölk är en basingrediens i det asiatiska köket, att vara utan...