Kycklingpaj á la Christina

Serverar: 4 portioner

En paj-favorit

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 3 msk vatten
  • ½ tsk salt
  • Fyllning
  • 3 dl ris
  • 2 msk Kinesisk soja
  • 2 röda paprikor
  • 4 kycklingfiléer
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Sås
  • 1 stor gul lök
  • 1 burk champinjoner (300 g)
  • Salt
  • Peppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl kycklingbuljong
  • Guldsoja efter smak
  • 2 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Blanda snabbt ihop mjöl, smör, salt och vatten i en matberedare, eller på bakbordet. Låt degen vila någon timme i kylskåp. Under tiden kan Ni göra fyllningen och såsen till pajen.
    2. Fyllning: Dela 4 kycklingfiléer i små bitar. Salta, peppra och stek dem.
    3. Strimla 2 röda paprikor och förväll dem några minuter i kokande vatten. Tag upp paprikan och lägg dem i en skål.
    4. Riset: Tag paprikavattnet och fyll på med mer vattenmängd samt ris och salt enligt beskrivningen på rispaketet. Koka sedan upp riset och låt koka sakta i cirka 19 minuter på svag värme. Blanda till sist i de förvällda paprikastrimlorna och rör om.
    5. Häll risblandningen i en smord ugnssäker form. Lägg de färdigstekta kycklingbitarna på risblandningen.
    6. Sås: Bryn champinjonerna i lite smör 3-4 minuter. Hacka en gul lök och låt det brynas tillsammans med champinjonerna tills löken blir mjuk och glansig utan att få för mycket färg. Salta och peppra. Rör i mjölet under noga omrörning.
    7. Slå därefter i 3 dl kycklingbuljong, 3 dl vispgrädde och några droppar Guldsoja och låt koka upp. Slå såsen över ris- och kycklingblandningen.
    8. Kavla ut den kylskåpskalla pajdegen och lägg som ett lock över rätten. Pensla med ägg.
    9. Sätt in pajen i 225 graders ugn i ca 15-20 minuter.
    10. Servera gärna en god grönsallad till, samt ett gott vin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben